Home > Kahimsog ug paglawas > Sampalok o sambag makatambal diha sa mga hubakon

Sampalok o sambag makatambal diha sa mga hubakon

ANG Sampalok maoy naila nga pangalan sa atong nasud sa Pilipinas isip prutas apan dako kini ug katabang diha sa pagpanambal, ang scientific name niini mao ang Tamarindus indica Linn. Ug gitawag usab kini sa English nga sweet tamarind ug sa bisaya gitawag kini ug sambag.    Dinhi sa atong nasud sa Pilipinas daghan ug kagamitan diha sa pagpanambal ang iyang mga panita sa lawas, dahon, bulak, prutas ug liso. Ang dahon puwede gamiton sa pagkilo nga gikan gihilantan, puerperism, ug convalescene.

Ang hubakon mag gutad ug panita sa lawas sa sambag sagulan sa tulo ka baso nga tubig dayon pa bukalon sulod sa 10 minutos.

Adults mag-inum ug usa ka baso human sa pagpanga-on ug ingon usb sa dili pa matulog sa gabii, ang sa bata ½ cup mag-inum ug upat ka higayon matag adlaw u gang bata nga nagpangidaron ug usa ngadto sa unom ka tuig mag-inum ug 2 ka kutsara  ka upat sa matag adlaw.

Categories: Kahimsog ug paglawas
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: